blog_logo
gnoriste_logo
call_logo

BOTOX – VISTABEL – DYSPORT

botox


Botoxul (precum şi celelalte medicamente pe bază de toxină botulinică cum ar fi Dysport, Vistabel, etc.), constituie în prezent unul dintre cele mai populare tratamente pentru combaterea ridurilor. Acest lucru se datorează faptului că este vorba despre un tratament simplu, extrem de eficient.

Botoxul este utilizat de câteva decenii pentru diverse afecţiuni legate de contracţia musculară. Începând cu anul 1994 se foloseşte şi pentru combaterea ridurilor. Implementarea sa a fost un mare succes şi de atunci a cunoscut o creştere rapidă la nivel mondial în ceea ce priveşte utilizarea în scopuri estetice.

Injectarea BOTOXULUI
Procedura durează doar 5 minute şi constă în injectarea medicamentului în diferite zone ale feţei. Principalele zone de aplicare sunt:

•    ridurile orizontale de pe frunte
•    ridurile verticale ale zonei gabelare şi
•    ridurile „laba gâştei”, la colţul ochilor

În aceste zone, botoxul este principala modalitate de tratare a ridurilor. Acesta se poate folosi, de asemenea, şi în alte regiuni, cum ar fi ridurile provocate de fumat (smoker’s face), ridurile din zona gâtului, de la colţul gurii şi, mai rar, la alte aplicaţii, cum ar fi ridurile nasolabiale sau îmbunătăţirea formei feţei.

Aşa cum am mai precizat, principalele zone de aplicare sunt cea a frunţii, zona glabelară şi ridurile „laba gâştei”. Din momentul implementării terapiei cu botox, a scăzut extrem de rapid numărul de intervenţii chirurgicale efectuate pentru aceste zone. De exemplu, liftingul frontal, care avea ca scop obţinerea unor rezultate similare celor din terapia cu botox, este în prezent mai puţin folosit decât în trecut.   

Botoxul acţionează prin reducerea contracţiei musculare ce duce la formarea ridurilor. După cum se ştie, cauza formării ridurilor este contracţia muşchilor. Prin eliminarea acestei contracţii, ridul “se deschide” şi este mai puţin şi uneori chiar deloc vizibil.

În plus, botoxul are şi o funcţie de prevenire. Acest lucru se datorează faptului că, după cum este evident, dacă muşchiul nu se contractă, ridul nu se agravează, ci rămâne în această stare ameliorată pe întreaga durată de acţiune a botoxului.

Multe persoane fac injecţii cu Botox nu deoarece vor să scape de ridurile deja formate, ci pentru că au muşchi extrem de activi. Mobilitate ridicată a muşchilor va duce cu siguranţă, în scurt timp, la formarea de riduri. Prin urmare, la aceste persoane, utilizarea de Botox previne apariţia ridurilor.

După cum am precizat mai sus, injectarea durează aproximativ 5 minute iar gradul de disconfort este foarte mic deoarece acul este extrem de subţire. După încheierea procedurii, pacientul sau pacienta se poate întoarce imediat la activitatea sa cotidiană, fără semne vizibile. Cu alte cuvinte, nu există perioadă de recuperare.


botox


Rezultatele terapiei cu Botox

Rezultatele nu sunt vizibile imediat, ci după câteva zile. De obicei, este vorba de 3-4 zile, dar rezultatul maxim poate necesita până la 15 zile.

Rezultatele botoxului nu sunt permanente, de obicei durează aproximativ 6 luni, cu câteva mai mult sau mai puţin în funcţie de temperamentul fiecărui individ. Durata de persistenţă creşte odată cu numărul de proceduri efectuate. De asemenea, tot în ceea ce priveşte durata efectului, nu toate zonele sunt la fel. De exemplu, injectarea în zona frontală are rezultate mai persistente faţă de injectarea la ridurile „laba gâştei”.
Botox-ul poate fi combinat cu multe alte tratamente, în scopul obţinerii unui rezultat cât mai bun.  

Siguranţa tratamentului cu Botox  

Acest medicament nu prezintă un pericol pentru organismul uman, deoarece cantităţile utilizate pentru tratamentul împotriva ridurilor sunt foarte mici. În alte boli în care se utilizează botoxul, cantităţile folosite la fiecare procedură sunt şi de până la 10 ori mai mari şi, cu toate acestea, nu au creat niciodată probleme de sănătate. Prin urmare, botoxul în sine este un medicament sigur, iar cantităţile utilizate sunt foarte mici.
Posibilele complicaţii, cum ar fi blefaroptoza, durerile de cap, etc.,  sunt foarte rare şi, dacă apar, sunt întotdeauna reversibile.

Condiţia prealabilă este ca medicul care efectuează procedura să aibă  experienţă în domeniu. Din păcate, marea popularitate de care se bucură botoxul a dus la apariţia unor probleme. Aceste probleme se referă la procedurile de injectare botox efectuate în foarte multe cazuri de non-specialişti. În aceste situaţii, adică atunci când cel care aplică procedura nu are cunoştinţe solide în domeniu, riscul apariţiei complicaţiilor este destul de mare. Nu poate nimeni însă să arunce vina acestor complicaţii asupra botoxului. Trebuie să înţelegem că orice medicament, oricât de sigur ar fi el, trebuie utilizat de persoane cu specializare în domeniu, în caz contrar    existând întotdeauna unele riscuri.

Popularitatea şi utilizarea pe scară largă a botoxului

În concluzie, simplitatea, corelată cu rezultatele impresionante şi siguranţa de implementare, au făcut din botox cea mai populară şi solicitată procedură estetică din lume.