blog_logo
gnoriste_logo
call_logo

CELULITA

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

 

CE ESTE CELULITA ŞI CARE SUNT CAUZELE ACESTEIA

Aceasta este, probabil, cea mai frecventă problemă estetică a femeilor. Loveşte aproape exclusiv femeile, dintre care peste 90% se confruntă cu această problemă. Apare foarte rar la bărbaţi şi de obicei este asociată cu probleme hormonale.

Celulita este cauzată de mai mulţi factori. Motivele de ordin hormonal şi circulaţia proastă a sângelui în stratul superficial de ţesut adipos sunt cauzele principale ale celulitei. La acestea se adaugă şi alţi factori, cum ar fi alimentaţia incorectă, lipsa de exerciţiu fizic, fumatul, consumul de alcool şi stilul de viaţă, care îşi aduc aportul la apariţia celulitei.

Se prezintă sub aspectul de "coajă de portocală", adică o piele denivelată, cu umflături urmate de gropiţe. Umflăturile sunt de fapt depozite de grăsime iar gropiţele  sunt cauzate de fibrele care se găsesc între adipocite şi care ţin pielea ataşată de ţesuturile mai profunde.


ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

PSEUDO-CELULITA

Uneori aspectul de celulită poate să fie înşelător şi să fie cauzat mai degrabă de laxitatea tegumentară decât de umflarea ţesutului adipos. În aceste cazuri avem de-a face cu pseudo-celulită care nu se ameliorează prin metodele obişnuite de corectare a celulitei. Din acest motiv, se recomandă o atenţie deosebită în diferenţierea celulitei de pseudo-celulită.    


TRATAMENTUL CELULITEI

Tratarea celulitei este destul de problematică, deoarece cauzele principale care duc la apariţia ei, mai exact motivele de ordin hormonal şi circulaţia proastă a sângelui, nu pot fi cu uşurinţă corectate. Prin urmare, este foarte greu de obţinut rezultate permanente, oricare ar fi tratamentul urmat.   

Singurul tratament, care se dezvoltă şi se aplică din ce în ce mai mult în ultima vreme, şi care pare a avea efecte permanente împotriva celulitei este liposucţia superficială şi mai ales aceea efectuată cu laser. 


METODE DE TRATAMENT

ENDERMOLOGIA - LPG:


ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ


Aceasta este metoda cea mai cunoscută şi mai utilizată la nivel mondial pentru tratarea celulitei. Scopul său este drenarea în mod mecanic a edemului aflat între adipocite. Se bazează pe acelaşi principiu ca şi masajul manual, doar că se face într-un mod prestabilit şi controlat, mereu acelaşi pe toată durata procedurii. Prin metoda  Endermologie - LPG «orificiul terminal» al sistemului vine în contact cu regiunea corpului pe care dorim să o tratăm. «Orificiul terminal» aspiră pielea şi în acelaşi timp o «masează» cu ajutorul unor role speciale, care acţionează cu mişcări independente, prestabilite. Aceste mişcări drenează, adică alungă, edemul (umflătura) dintre adipocite şi stimulează, făcându-le mai elastice, fibrele structurale care ţin pielea ataşată de ţesuturile mai profunde. Pe durata tratamentului, femeia poartă un «body» special, prin urmare dispozitivul nu intră în contact direct cu pielea. Este o senzaţie plăcută, asemănătoare cu aceea din timpul unui masaj. Tratamentul Endermologie - LPG surclasează masajul clasic, deoarece presiunea aplicată este prestabilită şi constantă şi nu există riscul ca în vreo zonă să fie aplicată o presiune mai mare sau mai mică decât trebuie, situaţie care ar putea provoca rezultate negative. Fiecare şedinţă durează aproximativ 30-45 minute. Este nevoie de regulă de mai mult de 15 şedinţe pentru a avea un rezultat demn de remarcat. Numărul total de şedinţe necesar depinde de gravitatea problemei în fiecare caz în parte. Şedinţele au loc de două sau trei ori pe săptămână. După încheierea numărului necesar de şedinţe, pacienta poate continua cu şedinţe de două ori pe lună pentru menţinerea rezultatului pozitiv obţinut. LPG este un dispozitiv folosit deja de mai multe decenii. De-a lungul timpului a fost continuu îmbunătăţit şi a ajutat milioane de persoane la nivel mondial. Nu este deci întâmplător faptul că este cea mai populară metodă de corectare a celulitei, aprobată şi de FDA din SUA.      

 

MEZOTERAPIA:
Mezoterapia este un tratament aplicat de mai mulţi ani şi a cărui eficacitate este dovedită. Este vorba despre injectarea de substanţe sub piele, în stratul de grăsime superficială, pentru a ajuta la ameliorarea circulaţiei sanguine în zonă. De regulă, aceste substanţe sunt cafeina şi unii activatori metabolici. Uneori la acestea se adaugă şi fosfatidilcolina, o substanţă care dizolvă grăsimea. Injecţiile se fac cu ace extrem de subţiri, care nu provoacă aproape deloc durere, iar gradul de disconfort resimţit este minim. Şedinţele se fac de obicei o dată pe săptămână şi este nevoie de cel puţin zece şedinţe pentru a se observa un rezultat demn de remarcat. Numărul total de şedinţe necesar depinde  de gravitatea problemei în fiecare caz în parte. După încheierea numărului necesar de şedinţe, pacienta poate continua cu şedinţe de două ori pe lună pentru menţinerea rezultatului pozitiv obţinut. Fiecare şedinţă durează aproximativ zece minute.

 

MASAJ:

Masajul este o metodă manuală, care are ca scop diminuarea umflăturilor dintre adipocitele din stratul de grăsime superficial. Senzaţia este plăcută, dar este nevoie de multe şedinţe pentru a se observa o îmbunătăţire în ceea ce priveşte aspectul celulitei. Este obligatoriu ca persoana care face masajul să cunoască bine tehnica, în caz contrar existând riscul de a se crea probleme noi în loc de a se rezolva cele existente. Asiguraţi-vă că persoana pe care o alegeţi are experienţa necesară şi cunoaşte tehnica respectivă de masaj, în caz contrar alegeţi metoda LPG, în cazul căreia presiunea aplicată este controlată de aparat.   

 

LIPOSUCŢIA SUPERFICIALĂ:

Liposucţia superficială se face cu ajutorul unor canule foarte subţiri introduse în  stratul superficial de grăsime. Scopul său nu este atât eliminarea grăsimii superficiale, cât crearea de ţesut fibros care pe de o parte determină o mică contracţie a pielii, iar pe de altă parte ameliorează aspectul de "coajă de portocală".  Este esenţial ca chirurgul plastician să cunoască bine tehnica, în caz contrar putând provoca o înrăutăţire a aspectului în loc de o ameliorare. Este o metodă care a dat rezultate pozitive la majoritatea femeilor care au ales-o, fără ca acest lucru să îi poată însă garanta eficacitatea deplină la 100% din subiecţi. Poate fi asociată cu lipoaspiraţia pentru eliminarea grăsimii locale. Această procedură trebuie însă efectuată sub anestezie (locală, generală, epidurală). Principalul avantaj al liposucţiei superficiale este faptul că ameliorarea celulitei are efect permanent


ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

LIPOSUCŢIA SUPERFICIALĂ CU LIPOLIZĂ CU LASER   

Multe studii recente au arătat că un procentaj mare de persoane care fac lipoliză superficială cu laser observă o ameliorare permanentă a celulitei. Metoda are ca scop topirea grăsimii prin energia tehnologiei laser. Sub piele, în ţesutul adipos, se introduce o fibră optică prin care se transferă energia care va topi grăsimea. Această metodă necesită şi ea anestezie, dar şi în acest caz efectele sunt permanente, aspect atât de solicitat în ultimii ani.  


ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

Persoanele care doresc o ameliorare a celulitei trebuie să fie conştiente că nu există soluţii magice şi că este vorba despre proceduri care necesită răbdare şi efort. Alte soluţii propuse, cum ar fi creme, medicamente, etc. nu au oferit rezultate satisfăcătoare şi singurele metode cu adevărat eficiente sunt cele prezentate mai sus.   

O importanţă majoră în ameliorarea celulitei o are alegerea corectă a medicului, adică chirurgul plastician care vă va consulta să cunoască situaţia şi să decidă dacă vă veţi număra printre cei care vor vedea rezultate pozitive în urma procedurilor. În acest mod, veţi fi scutiţi de proceduri şi costuri inutile. Alegerea corectă a medicului, combinată cu aplicarea corectă a metodei alese, duc la rezultate satisfăcătoare. Femeile care vor aplica în mod corect metoda de tratament a celulitei recomandată de medic trebuie să ştie că procedura merită efortul pe care îl vor depune şi că problema celulitei va fi ameliorată.