blog_logo
gnoriste_logo
call_logo

ACIDUL HIALURONIC

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ


Acidul hialuronic este produsul folosit de chirurgii plasticieni din lumea întreagă pentru umplerea ridurilor şi a tuturor deficitelor faciale în general.

În categoria produselor injectabile de umplere se mai încadrează şi alte produse. Există un număr foarte mare de produse de umplere (fillers) şi nu e nevoie să le amintim aici. Vom menţiona numai acidul hialuronic, pentru că acesta este cel mai folosit în prezent ca produs de umplere.


CE ESTE ACIDUL HIALURONIC

Acum câţiva ani acidul hialuronic nu era atât de folosit, în locul său se prefera la scară largă colagenul. În ultimii ani, însă, ca urmare şi a unor modificări în modul de producţie, durata de viaţă a acestui produs a crescut semnificativ, şi prin urmare şi utilizarea lui s-a generalizat.   


Motivele pentru care acidul hialuronic s-a impus în faţa celorlalte produse de umplere sunt:  

  • Este complet sigur,
  • Are o durată de viaţă  foarte satisfăcătoare şi
  • Preţul este foarte acceptabil.    


Este vorba despre un produs sub formă de gel transparent. În mâinile chirurgilor plasticieni ajunge deja ambalat în seringi la care aceştia doar ajustează acul. După aceea pur şi simplu se injectează produsul în zona în care există deficitul, fie că este vorba de riduri sau de un deficit de volum în general undeva pe faţă.


ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ


Cea mai frecventă aplicare a acidului hialuronic este în cazul ridurilor nazolabiale, adică cele care se formează între baza nasului şi colţul gurii. Este utilizat foarte adesea şi la ridurile " de marionetă" (care încep de la colţurile gurii şi se îndreaptă în jos), la ridurile de pe frunte, ridurile „fumătorului" (periorale), riduri sau umplerea deficienţelor de pe obraji, umplerea zonelor de sub ochi, la pomeţi, augmentarea buzelor, îndreptarea anomaliilor de pe linia maxilarului inferior, îmbunătăţirea formei nasului, la ridurile de pe gât şi multe altele. În prezent acidul hialuronic nu mai este văzut doar ca un produs care „umple" ridurile, ci ca ceva mult mai important, ca o metodă de remodelare a formei feţei şi chiar de îmbunătăţire a texturii pielii.REZULTATELE UTILIZĂRII ACIDULUI HIALURONIC

Rezultatele sunt vizibile imediat,  în zonă rămânând doar o mică roşeaţă care poate fi uşor acoperită cu machiaj. Având în vedere că rezultatul este imediat, pacientul poate decide dacă cantitatea injectată este suficientă sau doreşte să continue tratamentul.  


REVENIREA LA LOCUL DE MUNCĂ

Revenirea la locul de muncă se poate face imediat, fără ca cineva să poată să îşi dea seama de procedura efectuată. Durata efectelor depinde de tipul de acid hialuronic folosit şi de obicei variază între 9 luni şi 1,5 ani.


AVANTAJELE ACIDULUI HIALURONIC

Este vorba despre un produs foarte sigur, care nu provoacă reacţii de respingere din partea organismului. Cu alte cuvinte, este pe deplin acceptat de corpul uman, deoarece acidul hialuronic este un produs care există oricum în organismul nostru şi deci este recunoscut de acesta ca ceva familiar. 


ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ


Avantajele acidului hialuronic sunt următoarele:

  • Este complet inofensiv pentru organism.
  • Rezultatele pot fi urmărite pas cu pas, prin urmare nu există riscul de a exagera, deoarece efectele sunt vizibile imediat.
  • În cazul în care pacientul nu este satisfăcut cu rezultatele obţinute, există şi un antidot, şi anume hialuronidaza, care dizolvă acidul în 24 de ore.
  • Costurile produsului sunt foarte scăzute în comparaţie cu preţurile din trecut.  

 

NOI UTILIZĂRI ALE ACIDULUI HIALURONIC 

Utilizările acidului hialuronic se înmulţesc odată cu trecerea timpului. În ultimii ani, este folosit foarte adesea şi la corecţia nasului fără intervenţie chirurgicală. De asemenea, un alt tip de acid hialuronic, mai subţire, se foloseşte foarte frecvent în mezoterapie, unde bineînţeles nu se foloseşte pentru umplere, ci pentru hidratare. Recent s-a descoperit şi un nou tip de acid hialuronic, care este utilizat pentru umplerea deficienţelor de pe corp, fese, sâni, etc. 

Simplitatea procedurii, coroborată cu rezultatele imediate şi siguranţa oferită, au făcut din acidul hialuronic una dintre cele mai utilizate metode în cabinetele chirurgilor plasticieni din întreaga lume.