blog_logo
gnoriste_logo
call_logo

ACIDUL POLILACTIC (P.L.A.)

ΠΟΛΥΓΑΛΑΚΤΙΚΟ ΟΞΥ

CE ESTE ACIDUL POLILACTIC

Este vorba de un material cunoscut de mai mulţi ani şi care se foloseşte în mod principal pentru fabricarea de fire de sutură resorbabile. Este un material complet sigur şi testat, în prezent aproape toate firele de sutură resorbabile de pe piaţă fiind fabricate din acid polilactic. Asta înseamnă că acidul polilactic şi-a demonstrat caracterul inofensiv pentru organism într-un număr mare de cazuri şi pe o perioadă de timp foarte îndelungată.   

 

CÂND SE UTILIZEAZĂ ACIDUL POLILACTIC

Acidul polilactic se utilizează în chirurgia plastică pentru umplerea ridurilor, dar şi a feţei în general, atunci când există o lipsă de volum. Nu este un produs injectabil de umplere, ca celelalte produse cunoscute din această categorie. Din contra, este vorba despre un material care stimulează organismul să îşi producă propriul colagen. Prin urmare, funcţionează mai mult ca stimulent şi nu ca produs injectabil de umplere.   

Se foloseşte mai mult pentru zone mai difuze de umplere (obraji, pomeţi, maxilar, etc.), dar poate fi utilizat şi pentru probleme mai clar localizate, cum ar fi ridurile, etc. De asemenea, se foloseşte la corectarea ridurilor fine de pe obraji.

 

CUM SE UTILIZEAZĂ P.L.A.

Este vorba despre un produs care se aplică prin injectare. Cu alte cuvinte, se introduce în cantităţi mici în zona unde este localizată problema, prin injectări alternative, cu un ac foarte subţire. De regulă, o singură injectare nu este suficientă, trebuie repetată procedura de 2-4 ori, în ritmul de 1 pe lună.   

 

EFECTELE UTILIZĂRII ACIDULUI POLILACTIC

Rezultatele finale nu vor fi vizibile imediat, ci după o perioadă de timp de 4-6 luni. Asta deoarece, după cum am menţionat mai sus, nu este vorba despre un produs injectabil de umplere, ci de un produs care stimulează organismul să îşi producă colagenul propriu. Organismul are nevoie de timp pentru a produce colagen. Din acest motiv rezultatele nu sunt imediate.  

Efectele durează între un an şi jumătate şi doi ani. După trecerea acestei perioade, prin repetarea procedurii, rezultatele pot fi reînnoite. Este vorba despre un material complet inofensiv pentru organism, care s-a dovedit că nu produce nici un fel de probleme.  

Acidul polilactic nu este la fel ca celelalte produse injectabile, ci ocupă un loc deosebit deoarece corectează probleme pe care celelalte produse injectabile nu le pot corecta. Are utilizări foarte specifice şi nu poate fi utilizat în toate tipurile de probleme ce privesc îmbătrânirea tenului. Este vorba de o soluţie pe care chirurgul plastician o va alege în funcţie de experienţa pe care o deţine. Numai acesta poate decide care situaţii se pretează la corectare cu acid polilactic şi care nu.   

La persoanele la care utilizarea acestui produs este într-adevăr indicată, rezultatele sunt foarte satisfăcătoare şi foarte durabile. Cel mai important aspect al acidului polilactic este, însă, faptul că este un produs inofensiv pentru organism.