blog_logo
gnoriste_logo
call_logo

BOTOX PENTRU HIPERHIDROZA

ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΕΦΙΔΡΩΣΗ

Aşa cum se ştie, toţi transpirăm în anumite condiţii. Acest lucru se întâmplă în cazul temperaturilor mari, a exerciţiului fizic susţinut, a stresului, etc. Unele persoane însă transpiră excesiv. Acest lucru le provoacă probleme în viaţa socială, dar şi la locul de muncă şi în celelalte activităţi în general. În cazurile mai acute, poate crea chiar probleme psihologice grave.  

Imaginea unei persoane constant transpirate poate să pară ciudată celorlalţi şi să le atragă atenţia. De multe ori această situaţie este însoţită de pete pe haine şi de mirosuri neplăcute.   

Persoanele care transpiră în palme, cu alte cuvinte suferă de hiperhidroza palmelor, au probleme serioase atunci când trebuie să dea mâna cu cineva, deoarece celălalt poate rămâne surprins să simtă o mână transpirată.

Alte persoane transpiră în zona axilară, astfel încât hainele lor sunt constant ude în zona respectivă. Aceste persoane se plâng că nu pot să poarte decât un anumit tip de haine, de o anumită calitate şi numai în anumite culori.  ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΕΦΙΔΡΩΣΗ


Transpiraţia pe frunte creează alte probleme, pentru că nu e deloc o imagine frumoasă să-ţi picure sudoare din bărbie. Mai ales în cazul femeilor, utilizarea machiajului devine problematică. 

Există persoane care suferă de hiperhidroza plantelor, adică de transpiraţia excesivă a tălpilor. În aceste cazuri, femeile mai ales nu pot purta anumite tipuri de încălţări, deoarece le vor aluneca picioarele în acestea.   

Nu numai aceste zone ale corpului, ci şi altele pot să transpire excesiv  şi să deranjeze într-o măsură pe care numai cel în cauză să o poată percepe.

 

TIPURI DE TRATAMENT

Există diverse tipuri de tratament împotriva transpiraţiei excesive, cum ar fi  sprayurile şi cremele antiperspirante, ionoforeza (inhibă glandele sudoripare  prin utilizarea curentului galvanic), abordarea chirurgicală cu excizarea glandelor sudoripare, simpatectomia cu secţionarea nervilor simpatici care stimulează glandele.

Îndepărtarea glandelor sudoripare este o soluţie eficientă pe de o parte, dar la unele persoane se poate ca cicatricea care se va crea în zona axilară să creeze probleme funcţionale.

Simpatectomia este şi ea o soluţie eficientă, dar şi ea poate să provoace complicaţii şi transpiraţie reactivă.

Ionoforeza necesită multe şedinţe şi rar corectează problema în totalitate.   

Medicamentele anticolinergice orale dau rezultate la unele persoane, dar şi ele au nişte efecte secundare, cum ar fi  înceţoşarea vederii, constipaţie, xerostomie şi umflături.ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΕΦΙΔΡΩΣΗ
BOTOX ŞI TRANSPIRAŢIE

În ultimii ani s-a descoperit că botoxul, pe lângă numeroasele aplicaţii pe care le are în alte domenii, ajută şi în cazul hiperhidroză. Botoxul este un medicament care întrerupe stimularea nervoasă. În cazul utilizării împotriva hiperhidrozei, botoxul întrerupe stimulii nervoşi transmişi glandelor sudoripare  care le impun să producă transpiraţie. Trebuie să menţionăm că botoxul utilizat în acest tip de situaţii împiedică transpiraţia excesivă şi nu producţia normală de transpiraţie.

Procedura constă în injectare difuză sub piele în zona dorită. Inhibarea transpiraţiei excesive începe după 2-3 zile şi se încheie după 15 zile. Durata efectelor este de ordinul a 6 luni, dar aceasta poate varia în unele cazuri, fiind mai mare sau mai mică.   

Multe persoane care se confruntă cu problema transpiraţiei abundente mai ales pe perioada verii apelează la această procedură o dată pe an, la începutul verii. Procedura durează aproximativ 15-20 minute.

Este vorba de o procedură inofensivă pentru organism. Botoxul, pe lângă faptul că ameliorează procesul de transpiraţie,  corectează şi ridurile, atunci când procedura se aplică în zona frunţii.  După cum se ştie, botoxul are foarte multe utilizări, cum ar fi corectarea ridurilor, blefaroplasm, torticolis, spasmul membrelor superioare şi în general acolo unde există o problemă de stimulare excesivă a unui mușchi.


ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΕΦΙΔΡΩΣΗ

CORECTAREA HIPERHIDROZEI PRIN METODA  LASER

Este vorba despre o tehnică foarte nouă, care în prezent se aplică doar în ceea ce priveşte hiperhidroza în zona axilară.   

În cadrul acestei proceduri, o fibră optică este introdusă sub piele şi distruge terminaţiile nervoase care trimit stimuli către glandele sudoripare. 

Această nouă metodă pare să aibă rezultate foarte bune şi permanente.   

În prezent, botoxul este considerat cea mai importantă metodă modernă de corecţie a hiperhidrozei şi ajută în mod semnificativ pe toţi cei care până acum credeau că suferă de o problemă fără rezolvare, ridicându-le foarte mult moralul.